top of page

Nu finns det ingen återvändo!

När du läser detta har vi redan lanserat Bokmaran i våra kanaler. Jag menar, vem skulle annars hitta in på www.motionsspar.wixsite.com/bokmaran?

Bokmaran har inte bara en superkrånglig webbadress, det är också en riktigt dum idé. Planen är alltså att vi ska ta cirka 500 böcker som just nu ligger och väntar på ett lager i Malmö och springa med dem tills de tar slut. Eller åtminstone tills vi når Abisko. I värsta fall innebär det 6 mil löpning om dagen i 40 dagar. That's pretty dumb. Vi har ingen aning om våra stackars kroppar kommer palla, om vi kommer hitta el eller vatten eller ens om vi kommer bli av med några böcker. Fast vi är inte helt främmande för dumma idéer. 2016 fick vi för oss att skriva en bok om landets bästa motionsspår. That´s pretty dumb too. Vi visste typ ingenting om motionsspår. Eller att skriva böcker. Men vår främsta styrka är inte bra idéer, utan vår stolthet. Lovar vi något måste vi ju hålla det. Så länge vårt anseende står på spel kan vi fullfölja även de dummaste av idéer och tro det eller ej, nu har vi en bok om Sveriges Bästa Motionsspår. En riktigt bra bok om vi får säga det själva, perfekt att ha med när det börjar sprätta i benen under sommarens långa bilresor. Med ett sånt facit kan det väl sommarens övning inte gå annat än utmärkt.

En annan av våra styrkor är att vi är två och detta ska vi givetvis utnyttja. Böckerna ska springas fram, men det räcker med att en av oss gör det. Den andre kan gott cykla. Återhämta fötter och knän lite. Hur vi bor och äter spelar mindre roll, men eftersom vi båda är fattiga studenter lär det bli mycket tält och kort datum-varor. Sammanfattningsvis har vi egentligen bara följande regler:

Regel #1 - Minst en av oss måste alltid springa med böckerna i kärran.

Regel #2 - Resan är inte över innan böckerna är slut eller vi sprungit ett varv på elljusspåret i Abisko.

Det kommer bli långt. Det kommer bli tufft. Blodsocker kommer sjunka, humör kommer svänga. Minst en vänskap kommer sättas på prov. Jäklar vad vi ser fram emot det här. 1:a juli börjar vi springa från Bokskogen (Sveriges 3:e bästa motionsspår) en bit utanför Malmö. Häng med! Följ oss här, på facebooksidan Sveriges Bästa Motionsspår eller på vår Instagram. Spring med en liten runda. Det kommer bli awesome.


bottom of page